De kern Altforst maakt deel uit van de gemeente West Maas en Waal en ondanks dat het dorp maar 560 inwoners heeft, is het een levendige gemeenschap met vele verenigingen. Met een eigen basisschool en alle winkelvoorzieningen in een straal van 7 km. Een "parel in de polder"

De inwoners van Altforst zijn trots op hun dorp en ondernemen veel initiatieven om het dorp levendig en aantrekkelijk te houden, ook voor jonge mensen.

Bedrijven in Altforst

Binnenkort vindt u hier een overzicht van alle deelnemende bedrijven van de Open maas en waal.

Altforst kent een lange historie die voor een belangrijk deel ook nog zichtbaar is. De dorpen in het rivierengebied tussen Maas en Waal zijn aanvankelijk op natuurlijke hoogten in het landschap gebouwd. Het dorp Altforst is oorspronkelijk een bosontginning. Het dorp lag laag en moest steeds opgehoogd worden om overstromingen tegen te gaan. Altforst ontstond op drie dorpsheuvels die van elkaar gescheiden werden door een lager gelegen gebied waaruit materiaal opgegraven werd voor de ophogingen. Op één van de heuvels, rondom de Kerkstraat, ontwikkelde het dorp zich verder. 

In de wijde omgeving is Altforst tegenwoordig vooral bekend vanwege PinksterVaria.

Op 1e Pinksterdag verandert het pitoreske dorpje dan in een bruisend evenement. Voor de kinderen is er het Kikkerparadijs, met gratis attracties voor de kids. Op het terrein van FroggyPop spelen diverse live-bands allerlei muziek. De oudere jeugd kan zich uitleven bij de Outdoorgames. Op het Fierljep-terrein wordt al sinds het bestaan het Fierljeppen (Polsstokverspringen) beoefend door Friese, Hollandse en lokale helden. Tussen de terreinen verrijzen gezellige kramen met daarin allerlei koopwaar. Dit jaar verwelkomt Altforst u op 18-19 of 20 mei tijdens PinksterVaria Altforst 2018.