Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
Hernen

Contact: Tatiana Klinkert
Website: http://www.glk.nl/hernen
Email: hernen@glk.nl
Telefoon: 0487 531976

Bedrijfsactiviteiten

Neem een stap terug in de tijd in deze middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. Laat je fantasie je meenemen naar de tijd van ridders, jonkvrouwen en de andere bewoners van kasteel Hernen. Tijdens de openstellingsuren kunt u met de unieke "pratende" lantaarn als gids, zelfstandig het kasteel verkennen, leuk voor jong en oud . Daarnaast zijn er vaak ambachtsdemonstraties, thema-rondleidingen, exposities en andere evenementen. Kijk hiervoor op onze website en facebookpagina. In de omgeving van het kasteel kunt u prachtig wandelen en zijn er diverse wandelroutes. Kasteel Hernen heeft haar poorten geopend woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in de periode van 1 april t/m 31 oktober. Geopend: Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren Gesloten: Goede Vrijdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, zaterdag 23 juni en zaterdag 18 augustus Gedurende het hele jaar zijn op afspraak rondleidingen voor groepen mogelijk. Entreeprijzen: Volwassenen € 8,50 Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas tijdens reguliere openingstijden. CJP-kaarthouders krijgen 25% korting over de reguliere entreeprijs.

Open Maas en Waal 1 juni 2019

Op 1 juni 2019 is er rondom kasteel Hernen de jaarlijkse Tuinmarkt, entree € 4,00 Kinderen € 2,00. Het terrein rond het historische kasteel Hernen is ook dit jaar weer het decor voor een sfeervolle tuinmarkt voor de echte tuinliefhebber. Deze intieme markt onderscheidt zich als een echte specialiteitenmarkt. Meer dan 40 gedreven kwekers en plantenverzamelaars komen met hun eigen, vaak zeldzame collecties vaste en eenjarige planten, struiken en bomen. Unieke kwekers komen bijeen op deze tuinmarkt. Graag beantwoorden zij vragen of geven zij advies. Naast kwekers zijn er een klein aantal deelnemers met kunstzinnige en/of ambachtelijke tuinproducten. De Keramiektuin aan de Dorpsstraat, de Kasteeltuin en het kasteel zijn tijdens de markt opengesteld. Datum: zaterdag 1 juni 2019 Tijd: 10.00 uur - 17.00 uur. Deelname: € 4,00 voor volwassenen en kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,00 (inclusief bezichtiging kasteel).

Op zaterdag 1 juni 2019 is er rond het historische kasteel van Hernen weer een sfeervolle tuinmarkt voor de echte tuinliefhebber. Deze intieme markt onderscheidt zich als een echte specialiteitenmarkt. Meer dan 40 gedreven kwekers en plantenverzamelaars komen met hun eigen, vaak zeldzame collecties vaste planten, eenjarigen, struiken en bomen.

Bezoekadres tijdens Open Maas en Waal

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen