Horssen is een gemoedelijk dorp ten zuiden van Druten, waarin je heerlijk kunt onthaasten en waar de inwoners zich nog echt veilig kunnen voelen. Als je wilt genieten van het stadse leven, ben je dankzij de Maas en Waalweg binnen 20 minuten in Nijmegen.

Dorp met karakter

Horssen is een dorp met specifieke buurtschappen, De Aspert, De Molenhoek, D´n Eng. Van de Drutense kerkdorpen is Horssen misschien nog wel het meest " platteland" met nog altijd een goede balans tussen de karakteristieke boerderijen met bijbehorende erven en harmonisch ingepaste nieuwbouw.

Idyllische plekjes zijn er nog genoeg te vinden, bijvoorbeeld Het Horssense bos (De Heerlijkheid) met een picknickplaatsje om heerlijk weg te dromen in een oase van rust, of waar u als toerist even uitblaast van een fietstocht.

Onder het wakend oog van de drie kerken kunt u genieten op één van de bankjes bij het monument ter ere van oud-burgemeester Luske. Horssen, een hechte gemeenschap maar ook gastvrij en toegankelijk voor nieuwkomers.

Een drukbezocht dorpshuis met daarbij een schitterende sportzaal, biedt volop mogelijkheden aan  de leden van de talrijke verenigingen die Horssen rijk is. Maar ook voor de buitensport, zoals voetbal en tennis zijn prachtige accommodaties.