Nieuws

Informatieavond 19 maart a.s.
12-02-2020
Op 19 maart 2020 zal de 2de informatieavond voor Open Maas en Waal worden gehouden. Wilt u...
Lees meer
Informatieavond 14 januari a.s.
05-01-2020
Op 6 juni 2020 zal voor de derde keer Open Maas en Waal plaatsvinden. Wilt u meedoen maar weet u...
Lees meer

Veel gestelde vragen

Wat is Open Maas en Waal?
Elk jaar vindt op de eerste zaterdag van juni Open Maas en Waal plaats. Bij verschillende bedrijven/ scholen/gemeenten/verenigingen, enzovoorts, kun je deze dag een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken wat ze daar nou eigenlijk doen.
Wanneer vindt Open Maas en Waal plaats?
Open Maas en Waal vindt plaats op zaterdag 6 juni 2020. Hoe lang die dag de organisaties te bezoeken zijn hangt af hen zelf. Hier zijn geen richtlijnen voor gehanteerd. Veel gemeenten zullen tussen 10:00 en 16:00 uur aanhouden. Maar wil jij je restaurant promoten en bijvoorbeeld een actie houden die ‘s avonds plaatsvindt? Prima, fijn dat je jouw mooie bedrijf in de schijnwerpers zet!
Voor wie is Open Maas en Waal interessant?
Voor iedereen! Van jong tot oud, van werkzoekenden tot vakantiegangers, noem maar op. Als je altijd al hebt willen weten wat er bij een bedrijf wordt gemaakt of wat die vereniging, school of andere organisatie doet en op welke wijze dan is dit je kans om het uit te zoeken.
Zijn kinderen welkom?
Jazeker! Kinderen vinden het vaak erg interessant en veel bedrijven organiseren bijvoorbeeld extra activiteiten voor kinderen.
Is het bezoeken van de deelnemende bedrijven gratis?
Tijdens Open Maas en Waal is de toegang tot de deelnemende organisaties gratis. Het kan zijn dat organisaties die het hele jaar door tegen betaling geopend zijn voor het grote publiek (bijvoorbeeld pretparken en musea), entreegeld vragen. Zij bieden in de regel dan wel een korting op de normale toegangsprijs.
Mag iedereen meedoen met Open Maas en Waal?
Kort gezegd: ja!
Wat verwacht Open Maas en Waal van jou als organisatie?
Wij verwachten voornamelijk dat je het publiek een aangenaam en interessant bezoek aanbiedt en dat je vooraf grondig nadenkt over wat een bezoeker zou willen weten van of zien bij jou. Machines in werking, personeelsleden aan het werk…. Kortom, laat de dag zo nauw mogelijk aansluiten bij een alledaagse werkdag. Zijn er zaken die je om hygiënische, praktische, of andere redenen niet kan tonen dan is het geweldig als je de bezoeker zo interactief mogelijk hierover informeert. Denk ook aan activiteiten, arrangementen en acties die de dag tot een succesvol evenement maken, zoals een broodje Open Maas en Waal als u een horecagelegenheid heeft, een kortingsvoucher die op de dag kan worden gebruikt of een andere actie. Het is jouw bedrijf dus wees gerust creatief in het aantrekken van bezoekers.
Wat verwachten de bezoekers van jou als bedrijf, vereniging, kerk, etc.?
Een bezoeker wil zoveel mogelijk activiteit en interactiviteit. Machines in werking, demonstraties, productieprocessen, uitleg via infopanelen, via video en via je eigen personeel, etc. Open Maas en Waal betekent gratis toegang maar sommige dingen hoeven niet gratis te zijn. Het is zeer verstandig dit te communiceren zodat mensen niet teleurgesteld worden bij aankomst.
Hoeveel bezoekers kun je verwachten tijdens Open Maas en Waal?
Het aantal bezoekers hangt af van de grootte van je bedrijf/vereniging/instelling, de naamsbekendheid, de sector, de ligging en de inspanningen die je zelf levert om je deelname bekend te maken via je uitnodigingen, je eigen website en de (sociale) media. Nodig ook gerust (familieleden van) personeel, klanten of prospects uit, verleden jaar waren er bedrijven met honderden bezoekers maar ook met 10 bezoekers. De organisatie van de Open Bedrijvendag Drenthe verwacht in totaal circa 50.000 bezoekers in Drenthe.(hier hebben we mee samengewerkt). Dat zal zeker het eerste jaar niet het geval zijn maar we hopen op 20.000 bezoekers!
Hoe wordt er reclame gemaakt voor Open Maas en Waal?
Wij brengen de bezoekers op de hoogte via advertenties en redactionele aandacht in kranten, via de website www.openmaasenwaal.nl, de Facebook pagina Open Maas en Waal, aandacht en interviews op Extra FM, ledkranten en Instagram. Er zijn ook posters beschikbaar en bestanden die kunnen worden gebruikt voor eingen drukwerk. Verder is het cruciaal dat deelnemers het evenement via hun eigen kanalen onder de aandacht brengen..Hoe meer je doet, hoe meer mensen je bereikt en hoe hoger het aantal bezoekers.
Hoe bereid ik me als deelnemer optimaal voor?
We hebben verschillende tips voor u: • bij parkeren op eigen terrein dit duidelijk aangeven • uw presentatie is uw visitekaartje, zorg dus voor een schone entree en maak duidelijk waar men verwacht wordt • heet uw gasten welkom • geeft u rondleidingen, laat dan duidelijk weten hoe vaak deze zijn en hoe lang ze duren • zorg ook dat het voor kinderen interessant is • zorg dat er voldoende personeel aanwezig is om de rondleidingen te verzorgen • verwacht u dat de bezoekers langere tijd bij u zijn, denkt u dan aan koffie of thee • laat u gasten toe bij machines, denk dan aan de veiligheid en zet deze zones af met lint of hekken • zorg dat u voorbereid bent op eventuele calamiteiten; heb alle noodnummers bij de hand en/of zorg ervoor dat er een EHBO’er / BHV’er aanwezig is • geef aan waar de toiletten zijn en check regelmatig of deze nog schoon zijn • zorg voor voldoende informatie, flyers en wellicht een leuk presentje bij vertrek Zijn er nog vragen of heeft u suggesties, stel ze aan projectteam@openmaasenwaal.nl
Ik ben op zaterdag altijd al open. Is het dan wel interessant voor bezoekers?
Waarom niet? Er zullen nu bezoekers komen die normaal misschien niet bij u binnenlopen en u via de website van Open Maas en Waal gevonden hebben. Zorg wel dat u Open Maas en Waal zelf ook promoot en er leuke acties, arrangementen of activiteiten aan verbindt.
Ik beschik niet over een eigen locatie. Kan ik toch meedoen?
Beschikt u niet over een eigen locatie maar heeft u wel een leuke organisatie om aan bezoekers te laten zien? Dan bent u bij verscheidene andere deelnemers aan Open Maas en Waal van harte welkom om bij hen uw stand of opstelling neer te zetten. Meer weten? Neemt u dan contact op met het projectteam, projectteam@openmaasenwaal.nl