Nieuws

Informatieavond 19 maart a.s.
12-02-2020
Op 19 maart 2020 zal de 2de informatieavond voor Open Maas en Waal worden gehouden. Wilt u...
Lees meer
Informatieavond 14 januari a.s.
05-01-2020
Op 6 juni 2020 zal voor de derde keer Open Maas en Waal plaatsvinden. Wilt u meedoen maar weet u...
Lees meer

2 juni in Wijchen, Winssen en Hernen

12-05-2018

2 juni in Wijchen, Winssen en Hernen

Met zoveel deelnemers is het moeilijk kiezen over welke organisatie we een bericht schrijven. Er zijn gewoon te weinig dagen over om iedereen te belichten!

Deze keer kijken we eens naar Wijchen, Winssen en Hernen waar een aantal bijzondere organisaties op 2 juni actief zal zijn.

Buiten de speciale logistieke dag op Bijsterhuizen, Start Moving, waaraan ook Open Maas en Waal deelnemers Banken Champignons en Midl Logistics meedoen, kunt u een kijkje nemen bij Rutten Hoogteservice die hun uitgebreide assortiment aan kranen en verreikers tentoonstellen. De machinisten vertellen over de machines en hun werk. Het is ook mogelijk zelf eens een kraan te bedienen. 

Verder kunt u in Wijchen de beroemde Wijchense molen bezoeken, op de gemeentewerf krijgt u uitleg over de werkzaamheden die men daar voor de burgers uitvoert zodat het veilig blijft (ook voor de kinderen is een programma), de historische stichting Tweestromenland is geopend, en u kunt eens een kijkje gaan nemen op de prachtige golfbaan in Wijchen.

In Winssen is een wel heel speciaal evenement gepland: daar krijgen het dorpsplein en het dorpshuis een nieuwe naam, die van zeeheld Admiraal van Ghent. Er is een indrukwekkend en verzorgd programma waar ook de Mariniers op muzikale wijze hun eerbetoon zullen brengen. Als u op de kaart van Winssen klikt, vindt u het complete programma.

Als laatste dorp deze keer kijken we naar Hernen, waar het prachtige Kasteel Hernen met de beroemde pratende lantaarn de deuren niet alleen voor bezoekers opent op 2 juni; er is ook een grote tuinmarkt rondom het kasteel waar liefhebbers van alles wat te maken heeft met de tuin kan worden bekeken en gekocht. Leuk voor jong en oud dus. Bij Kasteel Hernen betaalt u entreegeld voor het kasteel en de tuinmarkt.

Nog een paar weken te gaan en de keuze is enorm! Weet u al welke organisaties in het Land van Maas en Waal u gaat bezoeken?


« terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Reactie plaatsen

Uw naam
:
Uw email adres
:
Neem deze code over
 
  
Persoonlijk bericht (optioneel)